Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných hroznů odrůdy Muškát moravský. Víno pochází z viniční trati U sklepů v Dyjákovičkách a Stará hora v Tasovicích patřící do podoblasti Znojemská. Výroba vína probíhá tzv. macerací po dobu 24 hodin na slupkách a poté kvašením ve skleněných nádobách. Osloví všechny milovníky a znalce vína jemným perlením a svěží chutí. DUO MOSCATO je bez přídavku síry a není čiřeno, ani filtrováno. V rámci svého uležení získává krémový charakter.
Autorkou uměleckého provední etikety je Klaudie Svrčková.
Víno lze podávat k předkrmům z husích jater nebo k plodům moře.
Vůně: tóny černého rybízu, muškát
Chuť: černý rybíz a muškát
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Barva: | Bílé |
Cukr: | Suché |
Druh: | Šumivé |
Druh šumivého vína: | PÉT- NAT |
Odrůda: | Muškát moravsý |
Vlastnost: | Naturální |
Země: | Česká Republika |
Ročník: | 2022 |
Objem: | 0,75l |
Alkohol: | 11.5% |
Složení: | Obsahuje siřičitany |
Podoblast: | Znojemská |
Klasifikace: | Moravské zemské |
Víno: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Martin Vajčner – Víno škály barev, chutí a vůní
Vinařství Martin Vajčner se nachází na 5,2 hektarech vinic ve Znojemské vinařské podoblasti. Na zhruba 8 menších vinohradech je víno obděláváno v certifikovaném ekologickém režimu a matolíny z vylisovaných hroznů jsou zdejšími vinaři opět vraceny do přírody jako vysoce kvalitní hnojivo. Hlavním cílem vinařství je snaha o zachování druhové pestrosti přírody, která se opisuje do barevné škály vín, ale i chuti a vůně.
Akátové a dubové sudy
Hrozny z toho vinařství jsou klasicky šlapány nohama a jejich macerace může trvat až několik dní. V případě zrání ve velkých dubových sudech probíhá tento proces i několik měsíců. Před jejich láhvováním jsou vína lehce přisířena, nebo láhvována zcela bez konzervantů. Jednotlivé etikety láhví jsou díly znojemských umělců.
