Doprava po celé ČR od 2 500 Kč s dopravou zdarma.

Riesling 7 Maidenstein 2022, NEPRAŠ & Co

Neohodnoceno

Tento jedno-klonový Riesling 198-25Gm pochází z certifikované organické vinice Altenberg ve Staré hoře, kde byly hrozny sklizeny při cukernatosti pozdního sběru. Víno se vyznačuje výraznou mineralitou, mohutnou astringencí a kořenitostí, které doplňuje svěží kyselina akcentovaná zbytkovým cukrem. Kvašení a zrání probíhalo ve velkém dubovém sudu Doppelstuck, což mu dodává hloubku a komplexnost. Ideální volba pro ty, kteří hledají sofistikované a autentické víno. Na zdraví!

330 Kč 272,73 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 860
Riesling 7 Maidenstein 2022, NEPRAŠ & Co
Neohodnoceno
riesling 7 maidenstein 2022
Bílé Bio CZ Cukr: Suché

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Alkohol: 13.5%
Barva: Bílé
Cukr: Suché
Druh: Tiché
Klasifikace: Moravské zemské
Oblast: Morava
Odrůda: Ryzlink rýnský
Země: Česká Republika
Ročník: 2022
Objem: 0,75l
Podoblast: Mikulovská
Víno: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

NEPRAŠ & Co.

jsme založili koncem roku 2012 a hned na jaře 2013 jsme vysadili v Pavlově nové vinice, což ale neznamená, že teprve tehdy jsme s vínem začali. Naše činnost zasahuje mnohem hlouběji do historie, a sice do roku 1999, kdy Radomír Nepraš založil vinařství Reisten a po celých 11 let byl autorem jeho vizí. Náš enolog a jeho syn Ondřej Veselý v Reistenu rovněž dlouhé roky působil, takže bylo na čem stavět.

NEPRAŠ & Co.

jsme založili koncem roku 2012 a hned na jaře 2013 jsme vysadili v Pavlově nové vinice, což ale neznamená, že teprve tehdy jsme s vínem začali. Naše činnost zasahuje mnohem hlouběji do historie, a sice do roku 1999, kdy Radomír Nepraš založil vinařství Reisten a po celých 11 let byl autorem jeho vizí. Náš enolog a jeho syn Ondřej Veselý v Reistenu rovněž dlouhé roky působil, takže bylo na čem stavět.

Při produkci vín pracujeme s jinou technologií, než je v současnosti u nás obvyklé: bílá vína v naší produkci kvasí a zrají zpravidla po dobu 11 měsíců až po naplnění do láhve v dřevěných sudech o objemu 2500, 1800 a 1200 l - prakticky od sklizně do další sklizně. To jim, kromě organického způsobu pěstování révy i zpracování vín, dává zcela jinou dimenzi. Vznikají tak vína harmonická, ve kterých vyniká jejich odrůdový charakter a buket. Vína jsou díky dlouhému zrání na sudu také velmi stabilní a v čase se velmi dobře rozvíjí.

Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
založeno: 2012